

Live race timing at www.Speedhive.com

Kirkenes Motorklubb organizes:

2024 Snowcross World Championship, European Championship and International Supercross Race!

19th-21st April in Kirkenes

The World's best Snowcross athletes are racing to win the big titles at our season ending event!

Time schedule:				
Friday (These times might change due to number of athlete entries)	Date 19th			
Entrance' open for public:	12:00			
Free Practices 1: Women's World Championship (25 minutes / Max 20 riders)				
Group 1:	11:50-12:10			
Free Practices 1: World Championship (25 minutes / Max 20 riders)				
Group 1:	12:20 - 12:40			
Free Practices 1: European Championships (20 minutes / Max 30 riders)				
Group 1::				
Group 2: :	14:25 – 14:45			
Track preparation:	14:45 – 15:15			
Qualifying Practice: Women's World Championship (10 minutes / Max 20 riders)				
Group 1:	15:20 - 15:30			
Qualifying Practice: World Championship (10 minutes / Max 20 riders)				
Group 1:	15:40 - 15:50			
Qualifying Practice: European Championship (10 minutes / Max 30 riders)				
Group 1:	16:00 - 16:10			
Group 2:	16:20 - 16:30			
Freestyle Practice Rasmus Johanson Daniel Bodin	16:30 - 17:30			

Saturday	Date 20th	
Warm-Up 1: European Championships (10 minutes) Gates open for public	09:00	
(Max 20 riders if one Group/Max 22 riders if two Groups on Friday)	09:00 - 09:10	
Start Practice	09:10 - 09:15	
Warm-Up 1: Women's World Championship (10 minutes)		
(Max 20 riders if one Group/Max 22 riders if two Groups on Friday)	09:20 - 09:30	
Start Practice	09:30 - 09:35	
Warm-Up 1: World Championship (10 minutes)		
(Max 20 riders if one Group/Max 22 riders if two Groups on Friday)	09:40 - 09:50	
Start Practice	09:50 - 09:55	
Warm-Up 2: European Championships (10 minutes / Max 20 riders)	-	
	10:00 - 10:10	
Warm-Up 2: Women's World Championship (10 minutes)		
(Max 20 riders if one Group/Max 22 riders if two Groups on Friday)	10:15 - 10:25	
Warm-Up 2: World Championship (10 minutes)		
(Max 20 riders if one Group/Max 22 riders if two Groups on Friday)	10:30 - 10:40	
Break/Music/Track preparation	10:40 - 11:00	
Opening ceremony, introduction with Singer Agnete Saba, Speaches, freestyle presentation.	11:00 - 11:50	
Final 1: European Championships (15 minutes+ 2 laps / Max 20 riders)		
Snowmobiles in the waiting zone:	11:50	
Sighting lap:	11:50	
Start:	12:00	
Break/Music/Track preparation	12:20 - 12:30	
Final 1 Women's World Championship (10 minutes + 2 laps / Max 20 riders)		
Snowmobiles in the waiting zone:	12:35	
Sighting lap:	12:35	
Start:	12:45	
Final 1 World Championship (15 minutes + 2 laps / Max 20 riders)		
Snowmobiles in the waiting zone:	13:15	
Sighting lap:	13:15	
Start:	13:25	

Track preparation: Concert Agnete Saba / Freestyle show/ Break and official program	13:55 – 15:10			
Final 2: European Championships (15 minutes+ 2 laps / Max 20 riders)				
Snowmobiles in the waiting zone:	15:10			
Sighting lap:	15:10			
Start:	15:20			
Final 2 Women's World Championship (10 minutes + 2 laps / Max 20 riders)				
Snowmobiles in the waiting zone:	15:55			
Sighting lap:	15:55			
Start:	16:05			
Final 2 World Championship (15 minutes + 2 laps / Max 20 riders)				
Snowmobiles in the waiting zone:	16:30			
Sighting lap:	16:30			
Start:	16:40			
Prize-Giving Ceremony				
Official Prize-Giving Ceremony (all classes):	Immediately after the World Championship Final			
Press Conference:	Immediately after			
All Journalist with media/press pass are invited.	Prize-Giving Ceremony			
Entrance' closed for public	19.00			

Afterparty! Ofelas Arena, Official Prize-Giving Ceremony	
Banquet for teams, federations, partners and race direction at SURF and TURF Resturant (over the street from Ofelas arena)	19:00
Doors open for Public at Ofelas Arena	20:00
Exclusive prize-Giving Ceremony	21:00
Afterparty and Concerts starts	Immediately after Prize-Giving Ceremony





Time schedule:

Sun	day		Date 21st
Tid		Class	
0900	Heat 1/ Gates open for public	Mikro stock	5 rounds
0910	Heat 1	Mini stock (round 1 master)	5 rounds
0920	Practice	Recruite 11-14 years	5 rounds
0930	Practice	Girls 11-16	3 rounds + 3 rounds kval
0940	Practice	Youth 14-16 years	3 rounds + 3 rounds kval
0950	Practice	Women Pro Stock	3 rounds + 3 rounds kval
1000	Practice	Semi Pro	3 rounds + 3 rounds kval
1010	Practice	Pro stock	3 rounds + 3 rounds kval
1040	Heat 1	Recruite 11-14 years	5 rounds
1050	Heat 1	Girls 11-16	5 rounds
1100	Heat 1	Youth 14-16 years	5 rounds
1110	Heat 1	Women Pro Stock	5 rounds
1120	Heat 1	Semi Pro	5 rounds
1130	Heat 1	Pro stock	5 rounds
1200	Qualifying Practice	Dominator (2 groups a 10 stk pr tr/kval)	4 + 4 rounds
1215	Heat 2	Micro stock	
1225	Track preparation	Break/ entertainment	5 rounds
1300	Heat 2	Mini stock	5 rounds
1310	Heat 2	Recruite 11-14 years	5 rounds
1320	Heat 2	Girls 11-16	5 rounds
1330	Heat 2	Youth 14-16 years	5 rounds
1340	Heat 2	Women Pro Stock	5 rounds
1350	Heat 2	Semi Pro	5 rounds
1400	Heat 2	Pro stock	5 rounds
1500	Dominator heat's	Dominator heat's	2 rounds
1630	Prize-giving cermony	All Classes	

EVENT WEBSITE AND ALL INFO:



